Server Monitoring

Het continue monitoren van servers is een belangrijk onderdeel van uw netwerk beheer. De beschikbaarheid van uw netwerk en servers wordt immers steeds belangrijker binnen uw organisatie. Het monitoren en beheren van uw servers optimaliseert de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van uw netwerk en serveromgeving.Server Monitoring

Door middel van onze monitoring software worden uw netwerk en servers 24/7 gemonitord. Tal van gegevens worden continue gecontroleerd, waardoor storingen vroegtijdig voorkomen kunnen worden. Indien er toch zonder vooraankondiging een storing optreed kan er per direct op worden gereageerd.

Hoe werkt het?

Op uw servers wordt een programma geïnstalleerd dat continue contact houd met onze servers. Dit programma stuurt om een bepaalde tijd de status door naar onze servers.

Onze servers controleren vervolgens of deze status nog correct is of ofdat er een afwijking inzit. Als dit laatste het geval is dan verschijnt er bij BAS Automatisering op kantoor een melding op een groot scherm. Ook word de melding automatisch doorgestuurd naar de telefoons van onze medewerkers.

Als de melding/storing bij bas ontvangen is kan men snel actie ondernemen. Meestal is het probleem dan opgelost voordat u er last van gehad heeft.